Коледни и Новогодишни тържества започват в Благоевград
Коледни и Новогодишни тържества започват в Благоевград / netinfo
Тържествено ще бъде открит традиционния Коледен фестивал на община Благоевград в 17.30 часа на площад "Георги Измирлиев".

Фестивалът стартира с участието на танцовия ансамбъл при ЮЗУ “Неофит Рилски”, смесената група за автентичен фолклор при читалище “Никола Вапцаров” и фолклорна група “Веселяци”. По традиция проявата ще започне с представяне на обичай “Коледари”. Предвидени са шест концерта на откритата сцена, чийто начален час е 16.30 часа.

В рамките на фестивала е и празничния концерт на Ансамбъл “Пирин” на 20 декември в зала “Яворов” от 18.00 часа.

Тържеството по случай настъпването на Новата 2008 година започва на 31 декември в 22.30 часа. Водещи в Новогодишната нощ са актьорите от ДТ “Никола Вапцаров” Николай Кимчев и Ива Димчева. До полунощ за настроението на благоевградчани ще се грижат Захари Костов, Стойка Германова, Галя Ангелова, Йорданка Гунчева и Христо Бачев, Лилия Стефанова, група “Веселяци”, танцова формация “Ненаиграли се”.

Николина Чакърдъкова, Неврокопски танцов ансамбъл и солисти на Националната телевизия “Фолклор” ще изнесат двучасов концерт специално за благоевградчани, който започва секунди след 12-тия час.