Кметове искат пари за оцеляване на общините
Кметове искат пари за оцеляване на общините / Дарик - Благоевград, Любима Калпачка
Атанас Камбитов
56829
Атанас Камбитов
  • Атанас Камбитов

Благоевград е домакин на традиционния Ден на диалога между законодателната и местна власт.

За среща и поставяне на конкретни искания пред депутатите от Благоевградски избирателен район Любен Татарски, Веселин Давидов, Георги Андонов и Корнелия Нинова дойдоха областният управител Костадин Хаджигаев и кметовете на Разлог, Симитли Гоце Делчев и Гърмен.

Форумът е под патронажа на Атанас Камбитов и Националното сдружение на общините в България, в лицето на Ахмед Башев, зам.-председател на сдружението и членуващия в УС Владимир Москов.

На дебат бе поставена темата "Подобряване на средата за развитие на общините през 2013 година". Обсъдиха новата финансова рамка в държавния бюджет, касаеща общините, участието им в проекти от оперативните програми и готвените мащабни реформи във водния сектор.

"Искаме през следващата финансова година да бъдат отпуснати допълнително средства за зимното поддържане на пътищата в региона, за социални и местни дейности, както и пари за подобряване на образователната инфраструктура в Благоевградска област, заявиха пред народните избраници кметовете Атанас Камбитов и Ахмед Башев.

Към дискусията в Благоевград се присъедини и министър Нона Караджова, която запозна местните управници с новите европейски правила и санкции по отношение неправилното събиране и депониране на битовите отпадъци.

Чуйте още от кмета на Благоевград Атанас Камбитов в звуковия файл