Калоян Гущеров е обезобразил Христина за 10 000 лева
Калоян Гущеров е обезобразил Христина за 10 000 лева / Снимка: Дарик - Благоевград, Любима Калпачка
23-годишният Калоян Гущеров е обезобразил Христина със сода каустик
23825
23-годишният Калоян Гущеров е обезобразил Христина със сода каустик
  • 23-годишният Калоян Гущеров е обезобразил Христина със сода каустик

23-годишният Калоян Гущеров от Дупница е мъжът, залял на 25 ноември с изгаряща течност двете момичета от Гоце Делчев - Христина Колджиева и Мария Коемджиева. Гущеров вече е обвиняем по чл. 131 от Наказателния кодекс, текст, който предвижда до 12 години лишаване от свобода.

Калоян Гущеров е направил частични самопризнания. Цената на извършеното от него престъпление е 10 000 лева. Парите били обещани от поръчителя Венцислав Добрев, който е бивш приятел на Христина Колджиева.

По първоначални данни излятата течност е сода каустик, това обявиха на пресконференция комисар Константин Титянов и окръжният прокурор в Благоевград Елка Атанасова и водещият разследването прокурор Ивайло Филипов.

Днес прокуратурата внася в съда искане за постоянен арест спрямо поръчителя на престъпното деяние - 31-годишния Венцислав Добрев от дупнишкото село Яхиново.

Калоян Гущеров е бил осъждан за взломна кражба през 2001 година в Кюстендил. Наказанието му е било "обществено порицание", тъй като по това време е бил непълнолетен, каза директорът на благоевградската полиция комисар Константин Титянов.

Комисар Константин Титянов с гордост заяви, че това е първото по рода си престъпление в България, което е разкрито и са арестувани, както поръчителят, така и извършителят, в рекордно кратки срокове.

В звуковия файл чуйте коментар по случая от водещия разследването благоевградски прокурор Ивайло Филипов.