Изграждат нов парк в Еленово
Изграждат нов парк в Еленово / Община Благоевград - пресцентър

Започна изграждането на нов парк в благоевградския квартал „Еленово”, съобщиха от пресцентъра на Община Благоевград.

Той е на терена на бившия стадион в квартала.

Предвижда се паркът да бъде не само място за отдих, но и за спорт. Той ще бъде конструиран с три детски площадки. Те ще са пригодени за деца до 3-годишна възраст, за деца от 3 до 12-годишна възраст и за деца със специфични физически нужди.

Паркът ще разполага и с комбинирана спортна площадка, включваща баскетболно и волейболно игрище с нови съоръжения и настилка. Към момента са демонтирани старите скамейки, като на тяхно място ще бъдат поставени нови съоръжения. Мястото вече се подготвя за мащабните строителни дейности, които предстоят.

Изцяло модернизиран и достъпен за благоевградчани, паркът ще включва паркинг, беседки за отдих, пейки и обособени цветни кътове. Ще бъде изградена и фитнес площадка на открито, както с  уреди за хора със специфични потребности, така и със стандартни съоръжения. Тя ще включва гладиатор, лодка, степер, мултифункционален уред – лост, шведска стена и успоредка, мултифункционален уред за “Бодибилдинг“, велоаргометър.

От Общината поясняват, че са спазени всички стандарти, според които на територията на парка ще бъдат поставени две модулни тоалетни и една за хора в неравностойно положение, кошчета за боклук, осветление и поливна система за зелените площи.