Искат доживотни присъди за убийците на Детелин Чимев
Искат доживотни присъди за убийците на Детелин Чимев / netinfo
Окръжна прокуратура - Благоевград поиска съдът да постанови доживотни присъди срещу убийците на търговеца Детелин Чимев. Днес двамата инквизитори Никола Калузки и Валери Соколов бяха изправени пред 5-членен наказателен състав на Окръжен съд.

Тленните останки на разчленения и след това запален Детелин бяха открити четири месеца след бруталното престъпление, извършено през лятото на 2006 година в непосредствена близост до ранчото на Никола Калузки, в землището на благоевградското село Покровник. Тогава след самопризнания от страна на работника във фермата на Калузки, Валери Соколов, антимафиотите изровиха с багер костите и части от автомобила на Детелин Чимев край река Четирка.

Часове след задържането им двамата направиха пълни самопризнания пред следовател и дежурен съдия, като с подробности разказаха, че преди да запалят тялото на Детелин го разфасовали на части.

Днес обаче Никола Калузки се отрече от показанията и заяви пред магистратите, че не той, а само Соколов е извършил зверското престъпление. Опита се дори да замеси в кървавото деяние родния си син Янко. Очаква се съдът да произнесе присъдите утре.