Инвестконтрол - 99 ще надзирава изграждането на ВиК мрежата в IV микрорайон
Инвестконтрол - 99 ще надзирава изграждането на ВиК мрежата в IV микрорайон / снимка: Дарик - Благоевград, Елина Христова, архив

Кметът на Благоевград Костадин Паскалев подписа договор за възлагане на консултантски услуги по изграждането на нова и подобряване на съществуващата водопроводна и канализационна мрежа в IV микрорайон с фирма "Инвестконтрол - 99" ЕООД, съобщиха от пресцентъра на Общината.

Фирмата спечели откритата процедура за избор на изпълнител на услугата с цена 23 760 лв. Обхватът на консултантските услуги включва упражняване на строителен надзор по време на строителството, съставяне на технически паспорт на строежа и упражняване на инвеститорски контрол за количества и цени на строително-монтажните работи при изпълнението на обществената поръчка.

Изграждането на нова и подобряване на съществуващата водопроводна и канализационна мрежа в IV микрорайон на Благоевград е последният етап от проект "Реконструкция, модернизация и изграждане на водопроводна и канализационна инфраструктура за нуждите на община Благоевград - квартали "Струмско", "Грамада", "Баларбаши" и "IV микрорайон", който община Благоевград изпълнява по ОП „Околна среда 2007 - 2013”.

В района, включващ и кв. “Освобождение”, ще бъде изградена 2.7 км нова канализационна мрежа с диаметри на тръбите от ф 300 до ф 800 и 2.6 км. водопроводна мрежа с диаметри на тръбите от ф 90 до ф 560. Ще бъде извършена подмяна на 2.5 км съществуваща водопроводна мрежа с дължина 2,5 км и диаметри на тръбите от ф 90 до ф 160. Дейностите по реконструкция и модернизация на водоснабдителната и канализационната мрежа в кварталите „Струмско”, „Грамада” и „Баларбаши” приключиха.