Хаджигаев приема включването му в ИК на ГЕРБ като знак за добре свършена работа
Хаджигаев приема включването му в ИК на ГЕРБ като знак за добре свършена работа / снимка: Дарик - Благоевград, Елина Христова

Приемам включването ми в Изпълнителната комисия на ГЕРБ като знак за добре свършена работа на партийните структури в региона, заяви на пресконференция областният лидер в Пиринско Костадин Хаджигаев. За мен това беше изненада, но човек няма как да стигне сам до това членство, то е плод на съвместните усилия на всички организации в 14-те общини, допълни Хаджигаев.

Областният координатор на ГЕРБ - Благоевград и председател на местния парламент Костадин Хаджигаев е единствен представител на областите Благоевград, Перник и Кюстендил в новоизбраната Изпълнителна комисия на партията. Освен него в състава й влизат Бойко Борисов, Цветан Цветанов, Красимир Велчев, Искра Фидосова, Павел Димитров, Румен Иванов, Иван Тотев, Димитър Николов, Пламен Нунев и Живко Тодоров.

Новоназначените на ръководни постове трябва да изпълняват съвестно задълженията си и да направят така, че обикновеният човек да бъде еднакво добре обслужван и в Областната управа, и в Общинска администрация, и в която и да е друга институция, както е във всички цивилизовани държави, смята Костадин Хаджигаев. Той обяви, че вече има сериозни проблеми с назначени на длъжности в министерства и учреждения, които търсят вратички за злоупотреба със служебно положение. Хаджигаев обаче припомни думите на председателя на ГЕРБ Бойко Борисов, че няма да има прошка за изменилите на принципите на партията.

На националното отчетно-изборно събрание на партията, проведено вчера в столицата, са взети решения да бъде променен Уставът на партията. Една от новостите е вменените на общинските ръководства повече правомощия и отговорности, каза Костадин Хаджигаев. Той допълни, че се увеличава и мандатът им - от 3 на 4 години. Предстоят отчетно-изборни събрания на ГЕРБ и по места, на които ще бъдат избрани ръководства на партията. 

По информация на областния лидер засега в Благоевградски регион няма наплив от желаещи за членство в партията, каквото се е наблюдавало преди частичните избори в Разлог. Тогава приемахме седмично по 30-40 молби за членство, каза Хаджигаев. По думите му най-масово хората търсят съдействие от ръководството на ГЕРБ за намиране на работа.