Гоце Делчев
Гоце Делчев / Снимка: Маргарита Петкова
В ПМГ „Яне Сандански“ в град Гоце Делчев днес беше открит Мултифункционален център по природни науки и математика. Модерните учебни лаборатории са създадени и оборудвани след спечелен проект от училището. Финансиране е осигурено от фондация „Америка за България“ и на стойност 90 000 лв. Останалите 30 хиляди лева са дарение от различни представители на бизнеса в града и местни граждани спомоществователи.

Гоце Делчев
Снимка: Маргарита Петкова

Центърът е една от основните причини гимназията да бъде определена със специална заповед на министъра на образованието и науката за иновативно училище. Основната ни цел е да научим нашите ученици да мислят, каза директорът Елка Божикова и благодари за усилията на всички работили за изграждането на центъра, който е разположен на цяло крило в обновената училищна сграда.

гимназия
Снимка: Маргарита Петкова


Трето ОУ от Гоце Делчев е на първо място и единствено в областта в конкурс на МОН

Началникът на РИО-Благоевград Ивайло Златанов, училищни директори и учители от областта, родители и дарители имаха възможност да разгледат новия модерен център, оборудван с най – модерни технологии, който няма нищо общо с традиционните класни стаи и кабинети и в който ще работят учениците по химия, физика, биология, математика. Като голяма част от технологичното оборудване ще се използва в обучението по история, английски език и други дисциплини.