/ Маргарита Петкова
За втора поредна година Неврокопската митрополия организира богато музикално събитие за ценителите на стойностна музика. Вторият есенен музикален фестивал С МУЗИКА И ВЯРА В СЪРЦЕТО беше открит снощи от Неврокопския митрополит Серафим.

С пари по проект обновиха изцяло сградата на читалището в Разлог

Концертите ще бъдат в град Гоце Делчев и град Разлог, а изпълнителите са подбрани от преподавателите в Академията за музикално изкуство в Пловдив Дора и Анастас Славчеви. При откриването на есенния музикален фестивал публиката в Гоце Делчев имаше възможност да се наслади на изпълненията на Богдана Петрова - талант №1 на България за 2010 г.

Представиха нова книга за Гоце Делчев (СНИМКИ)

Днес в читалището в Разлог фестивалът продължава с Цигулково Дуо Ангел Станков – Йосиф Радионов. Сред участниците в музикалното събитие, което ще продължи до 9 ноември, на сцените на двата града от епархията, ще бъдат пианистката Зорница Радионова, талантите на Разлог, изпълнители от Музикално училище в гКатерини, Гърция, ансамбъл ударни инструменти „Акцент“, ученици от Националното училище по изкуствата „Любомир Пипков“-Плевен, Вокален ансамбъл „Спектрум“, а също така и талантите в класа по класическа китара от Гоце Делчев, заедно с техния ръководител маестро Огнян Вълев.

Гостите от музикалното училище в Катерини, ще участват и в неделното богослужение в храма “Св. Св. Кирил и Методий” в Гоце Делчев, уточниха още организаторите.