/ Община Благоевград

“Джазът среща класиката“ тази вечер в ДТ „Никола Вапцаров“. В първата вечер на V юбилейно издание на Международния фестивал, обединяващ джаза и блуса “Blagoevgrad Blues&Jazz” ще чуем звезди от световен ранг.

Любимият ученик на Борис Христов открива международния фестивал “Blagoevgrad Blues&Jazz”

На сцената излизат изпълнители като Деян Гаврич и композиторката Драгана Йованович, заедно с Камерна опера- Благоевград. Геният на музиката и автор на най-новата българска опера "Орфей" - маестро Алекс Зографов ще пренесе благоевградската публика в света на творчеството и магията наречена музика.

За първата вечер на единствения по рода си фестивал пристига и един от най-великите оперни певци на XX век, солист на Цюрихската опера и първият ученик на Борис Христов–Бойко Цветанов.

Световни музиканти си дават среща на сцената на фестивала “Blagoevgrad Blues & Jazz”

Заедно с Маестро Зографов и Маестро Цветанов на сцената ще се качи и Стоян Бончев. Тя тримата са артистите на Фондация "Борис Христов" и ще представят проекта "Джазът среща класиката”.

Всички те ще подарят незабравими моменти в първата за фестивала, вечер на класиката. Концертът започва в 19.00 часа в ДТ „Никола Вапцаров“. Билети и карти на касата на Драматичен театър.

„Blagoevgrad Blues&Jazz“ продължава на 29 и 30 март /петък и събота/ в зала „Орфей“, парк „Македония“.