Докторант на ЮЗУ спечели втора награда в конкурс за млади учени
Докторант на ЮЗУ спечели втора награда в конкурс за млади учени / Снимка: ЮЗУ

Мария Паскалева, докторант в Стопанския факултет на ЮЗУ „Неофит Рилски" спечели втора награда в конкурса за наградата „Д-р Иванка Петкова".

Конкурсът се организира за пета поредна година от Института за икономическа политика (ИИП) и носи името на основателя и първи председател на ИИП - д-р Иванка Петкова. Целта му е да продължава мисията на Иванка Петкова - да насърчава младите професионалисти в България - като подкрепя млади учени, докторанти в български или чужди университети/научни институции или постдокторанти на възраст до 35 години, с изявени интереси в областта на международните финанси.

Конкурсът включва няколко основни етапа, в рамките на които петчленна международна академична комисия оценява докладите на кандидатите. В началото всички участници подготвят кратко описание и обосновка на избраната тема. Измежду всички се избират трима, които продължават и разработват по-детайлно и задълбочено своите изследвания, като в последствие те се оценяват отново и се обявява победителят и неговите подгласници.
Наградата е учредена по идея на проф. Андраш Инотай, почетен президент на Института и се реализира с финансовата подкрепа на фондация „Ханс Зайдел" - България.