Детска библиотека на открито за децата на Благоевград
Детска библиотека на открито за децата на Благоевград / Община Благоевград - пресцентър

Най-малките жители и гости на Благоевград имат своя обособен книжен кът в Панаир на книгата – „Литера Експо” 2016, съобщиха от пресцентъра на Общината.

Детската библиотека на открито е разположена пред зала „22 септември”, където малчуганите могат да рисуват, оцветяват, да играят, докато техните родители разглеждат богатия избор, който предлага третото издание на книжния панаир.

Всеки ден, до 15 май, ще има разказвач, който да чете приказки на децата.

Благоевградските кулинари, от своя страна, проявиха голям интерес към инициативата, която за първи път е част от третото издание на „Литера Експо”, а именно събирането на автентични рецепти от благоевградския край. Някой от тях вече пуснаха своите тайни в приготвянето на вкусни ястия в кутията, която е разположена на щандовете на панаира. Събраните рецепти ще бъдат издадени в сборник „Благоевградски вкусотии”.

14 издателства са подредили книги в шест шатри на площад „Георги Измирлиев”, а всяка вечер автори представят своите книги. Любопитни моменти около написването на книгите си споделиха Весела Люцканова за романа й „Досие на убиец”, както и Людмил Станев за последната му книга „Рязко”.

В днешния „Ден на библиотекаря” а благоевградските почитатели на литературата ще могат отново да закупят книги и да се срещнат от 17.30 часа с писателката Людмила Андровска, която ще представи новата си книга „Което си отива” и авторът Тодор Пейчев с „Душата ми плаче за теб” от 18.30 часа пред зала „22 септември” на площад „Георги Измирлиев”.