Данъчните в Благоевград вече са в нова сграда
Данъчните в Благоевград вече са в нова сграда / netinfo
Салонът за обслужване на клиенти на Териториалната дирекция на Националната агенция за приходите в Благоевград вече се намира в новата сграда на дирекцията, бившия хотел „Волга”.

До няколко седмици там ще се преместят и всички останали служители. Това стана възможно след приключилата на 15 октомври приемателна комисия, която инспектира строителството и отстраняването на пропуските и подписа протокол за приемането, уточни говорителят на НАП – Благоевград Лили Димитрова.

В новия салон за обслужване е монтирана система за управление на опашките, което значително ще облекчи клиентите на агенцията и ще повиши ефективната работа на служителите.

В салона предстои откриване и на банков офис, където ще могат да се извършват плащанията към бюджета. Ще направим всичко възможно да осъществим преместването в неработно време, за да не създаваме неудобства на клиентите, увери териториалният директор на НАП – Благоевград Катя Янчовичина.

Освен Националната агенция за приходите, в новата сграда ще се помещава и Агенцията за държавна финансова инспекция.

До края на годината се очаква служителите на Агенцията за държавни вземания да станат част от екипа на НАП, като за целта са предвидиени необходимият брой офиси.

До края на седмицата ще бъдат актуализирани телефоните и ще бъде възстановена интернет връзката с агенцията в Благоевград. Новият адрес на ТД е ул. „Гьорче Петров” № 2.

Сградата на бившият хотел „Волга”, която бе общинска собственост, бе закупена от Министерството на финансите през 2005 г. за близо 2 000 000 лв. Година по-късно започна ремонтът след проведен търг за обществена поръчка с финансовото ведомство.