БСП се събраха на традиционния митинг-събор на местността „Жабокрек.
БСП се събраха на традиционния митинг-събор на местността „Жабокрек. / пресцентър - БСП

Четири общински организации на БСП се събраха на традиционния митинг-събор на местността „Жабокрек".

По случай 70 години от акцията на Обединения Рило-Пирински партизански отряд Общинските съвети на БСП от Благоевград, Дупница, Кюстендил и Рила проведоха своя традиционен митинг-събор на местността „Жабокрек“. Събитието събра стотици почитатели на столетницата. Участие взеха депутатите от 42-то Народно събрание: Емил Костадинов и Иван Ибришимов, външният министър от кабинета на Пламен Орешарски – Кристиян Вигенин, заместник-председателят на Народното събрание Мая Манолова, представители на Българския земеделски съюз, на Българския антифашиски съюз и партизани, участвали в акцията, Областните председатели от Благоевград и Кюстендил, както и Общинските председатели на БСП от четирите общини.

Председателят на ОбС БСП Благоевград д-р Владимир Пандев призова съпартийците си за единение в тези изключително важни парламентарни избори.

Мая Манолова предупреди служебния премиер Георги Близнашки, че ако продължава с уволненията на специалисти и ценни кадри БСП ще излезе на протест, защото служебното правителство трябва да бъде политически неутрално, не може да уволнява ценни кадри и да назначава представители на една политическа сила, която ще се явява на избори, защото това означава, че служебното правителство вече е взело страна.