Образува се километрична опашка на пункта
Отново напрежение на граничния пункт "Кулата". Шофьори на товарни камиони със зърно се оплакват от бавната процедура за пропускане и заплашват с блокада на пътя.

БГНЕС

Образува се се километрична опашка, предава NOVA. Недоволството стигна дотам, че водачите слязоха от кабините си и блокираха пътя. Впоследствие полицията успя да освободи движението за леките автомобили.

Василев: Виждаме неоправдано увеличение на цени при определени търговци

Камионите обаче остават блокирани. Шофьорите са недоволни най-вече от проверките за нерегламентирано изнасяне на зърно, както и от скоростта на проверките - един камион преминава за един час.

БГНЕС

Един от чакащите споделя, че е на пункта от 7:00 часа, а негов колега дори от вчера. Обяснява, че се чакал имейл, но те нямат вина и просто искат да преминат към Гърция.

БГНЕС

Към 12.45 часа започна пропускането на товарни автомобили, чакащи на паркинга преди граничния пункт и превозващи бързоразваляща се продукция, предава БГНЕС.

БГНЕС

На място има пътна и гранична полиция, напрежение няма. Леките автомобили се пропускат в посока Гърция. Опашката от товарни по обяд достигна близо 5 км
nova.bg