Антимафиоти разследват екскмета Лазар Причкапов и заместника му Христина Попова
Антимафиоти разследват екскмета Лазар Причкапов и заместника му Христина Попова / netinfo
Сектор "Борба с организираната престъпност" в ОДП - Благоевград приключи разследване срещу екскмета Лазар Причкапов, заместник-кмета в екипа му, Христина Попова и началника на отдел "Евроинтеграция" в Общинска администрация Николай Салмов.

Материалите по воденото разследване ще бъдат депозирани в Окръжна прокуратура - Благоевград за злоупотреби със земеделски имот, намиращ се в района на село Рилци. Първият уличен в схемата е Николай Салмов. Преди време лично Лазар Причкапов дал сигнал в Икономическа полиция и в прокуратурата, тъй като променял скици на имоти в благоевградска община. Именно затова ексградоналникът Причкапов го отстранил от поста в последните дни на мандата си, коментираха от Икономическа полиция - Благоевград.

В хода на разследването, извършено от сектор "БОП", било установено, че от закононарушенията на общинския началник Салмов се възползвал Филип Гошев, който е баща на бившия заместник в екипа "Причкапов", Христина Попова. Засега не е известно дали прокуратурата ще образува наказателно производство срещу видните в Благоевград бивши управници. От Държавното обвинение в Пиринско отказаха коментар по случая.