Адвокат саботира повторен процес срещу отцеубиеца Тото Мамината
Адвокат саботира повторен процес срещу отцеубиеца Тото Мамината / Дарик - Благоевград

Столичният адвокат Николай Беров провали началото на повторния процес срещу санданчанина Стойчо Арнаудов, известен като Тото Мамината. Защитникът на Стойчо не се яви за пореден път в съдебната зала по делото за отмяна на доживотната присъда на Арнаудов.

Само преди шест месеца благоевградските магистрати постановиха доживотен затвор за Стойчо Арнаудов за умишлено убийство на родния му баща Никола Арнаудов, бивш лидер на СДС в Сандански и собственик на магистралния мотел "Мамин Кольо". Подсъдимият Тото Мамината оспорва тежката си присъда пред Софийския апелативен съд и делото бе върнато за ново разглеждане в Окръжния съд в Благоевград, от нов съдебен състав.

Процесът, ръководен от съдия Величка Пандева, не можа да стартира, тъй като адвокат Николай Беров е в законен годишен отпуск. По време на предходното разглеждане на делото от съдия Маргарита Коцева, продължило близо пет години,  защитникът постоянно бе болен, не зачиташе разпоредбите на съда, за което два пъти бе глобен в размер на 1000 лева и за поведението му бе сезирана адвокатската колегия. 

Подсъдимият Тото Мамината пък постоянно се оплакваше от лошо отношение спрямо него от страна на съдебния състав и от прокурор Елка Атанасова. Няколко пъти им искаше отвод. Страдаше и от високо кръвно налягане. Стигна се до абсурда, че в рамките на цяло заседание в залата бе повикан лекар от Спешния център в Благоевград, който да измерва кръвното му през десетина минути.

Стойчо Арнаудов отне живота на баща си преди години. Свидетел на кървавото престъпление бе единствено майката на Никола Арнаудов и баба на стрелеца Стойчо, но тя вече не е между живите.