/ ЮЗУ
80 бакалаври и магистри, възпитаници на Факултета по изкуствата на Югозападния университет „Неофит Рилски“ получиха дипломите си за висше образование.

На тържествената церемония с плакет бяха отличени и  абсолвентите с най-висок успех от випуск 2018. Деканът на факултета проф. д.изк.н. Йордан Гошев откри тържеството и поздрави абсолвентите, завършващи 16 специалности, сред които „Промишлени изкуства - мода“, „Културология“, „Педагогика на музикалното изкуство“, „Изпълнителско изкуство /поп и джаз пеене/“, „Съвременна хореография“, „Филмов и телевизионен монтаж“, „Българска народна хореография“, „Изобразително изкуство“, „Актьорско майсторство“ и други.

80 абсолвенти получиха дипломите си от Факултета по изкуствата на ЮЗУ
Снимка: ЮЗУ


„Предстои ви да бъдете решителни и да направите всичко, което е по силите ви, за да превърнете мечтите си в реалност, да приложите в практиката всичко онова, което сте придобили по време на вашето следване в един от най-престижните университети в България - Югозападния университет „Неофит Рилски“, каза в приветственото си слово проф. д.изк.н. Йордан Гошев.

80 абсолвенти получиха дипломите си от Факултета по изкуствата на ЮЗУ
Снимка: ЮЗУ


„Искрено се надявам, че ние - вашите преподаватели сме успели да ви подготвим професионално за изпитанията, които ви предстоят, защото сте обучавани от доказани професионалисти“, каза още проф. Гошев.

80 абсолвенти получиха дипломите си от Факултета по изкуствата на ЮЗУ
Снимка: ЮЗУ

Приветствие към дипломантите от името на ректора – проф. д-р Борислав Юруков, произнесе зам.-ректорът проф. д-р Георги Апостолов. „Вие ще работите в едни от най-светлите сфери на обществения живот - образованието и художествената изява, ще обучавате и възпитавате гражданите на нашата родина за пълноценен и достоен живот.

Вие ще допринасяте за опазването и предаването на поколенията на безценните културни богатства на нашия древен народ, ще носите отговорността за подготовката на онези, които ще изграждат модерна и просперираща България“, с тези думи се обърна към дипломантите проф. Апостолов.

Студенти от ЮЗУ организират благотворителен базар (СНИМКИ)

Той им пожела здраве и много професионални успехи. Дипломите на абсолвентите от випуск 2018връчиха деканът на Факултета по изкуствата – проф. д.изк.н. Йордан Гошев и неговите заместници – проф. д.н.к. Васил Марков и проф. д-р Емил Куков.

Първенец на випуска с успех 6.00 е Танкица Стоянова, завъртваща специалност „Актьорско майсторство“. Сред отличниците, които получиха плакет са и АйселаАмазова, Елеонора Лазарова, Станислава Бързачка, ДмитроТруфкин, Полина Порумова и други.

Тазгодишната церемония по дипломиране бе съпроводена от Коледния концерт на Факултета по изкуствата, който бе специален поздрав към дипломантите.