/ Пресцентър
3 бронзови медала завоюваха санданските състезатели на Европейското първенство по Шотокан Карате - До. То се проведе в полския град Даброва Горнича. На състезанието присъстваха 30 европейски държави с над 1200 състезатели.

Българските национални отбори в Кохай купата и в Европейското първенство се представиха блестящо, като в крайното класиране по медали България се класира на 2-ро място в  Кохай купата и на 3-то място в Европейското Първенство по Шотокан Карате-До.

3 бронзови медала за санданските състезатели по Шотокан Карате - До
Снимка: Пресцентър


„Клубът за Източни Бойни Изкуства Спартак” - Сандански участва  с 3-ма състезатели в 8-ма SKDUN Шотокан Кохай Купа, като във възрастовата група на деца старша – Захара Сиракова се класира 3-та в спортна дисциплина Кумите санбон индивидуално. Другата състезателка на КИБИ „Спартак” – Лидия Златкова, беше принудена поради контузия да прекрати състезанието в същата състезателна дисциплина, но успя да участва във финалите  на състезателна дисциплина Ката.

Най-малкият състезател – Слави Сираков, дебютира на първото си голямо международно състезание, но липсата на опит изигра своята роля и той не успя да влезе в призовото класиране на своята възрастова група.

3 бронзови медала за санданските състезатели по Шотокан Карате - До
Снимка: Пресцентър


На Европейското първенство по Шотокан Карате-До двамата ни състезатели се представиха много добре, като в състезателна дисциплина Кумите индивидуално и двамата се класираха в десетката, а в състезателна дисциплина  Кумите отборно кадети - Димитър Михов завоюва бронзовия медал. В същата дисциплина, но при девойките, с бронз се окичи и Атина Трендафилова.                   

Още едно участие на Европейското първенство по Шотокан Карате-До регистрира КИБИ „Спартак”, но там като международен съдия се изяви треньорът на санданските каратеки   -  Костадин  Чепандов.