/ Снимка: Дарик, архив
11 месеца затвор за нанасяне на побой на медицински лица и хулигански действия. Това постанови Районен съд-Петрич на гръцкия гражданин Хараламбос Г. за извършени от него престъпления - хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда.

Предават на съд автотърговец, измамил клиент

Той се е признал за виновен за това, че на 28 ноември 2017 г., в отделението по "Анестезиология и интензивно лечение" при МБАЛ "Югозападна" ООД в Петрич, извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред. Мъжът нанесъл побой върху медицински лица - сестра и лекари, отправял обидни думи, уринирал по пода. 

Съдят фермер, нападнал кмета на якорудско село с тояга

В пристъп на агресия той ударил медицинската сестра по главата и й причинил охлузвания на дясната ръка. Пострадалият лекар анестезиолог бил с хематом и отток на дясната ръка. Освен това Хараламбос Г. оказал съпротива срещу орган на властта, като се опитвал да удари полицейски инспектор от "Охранителна полиция" при РУ - Петрич. 

За извършените престъпни деяния на Хараламбос Г. е наложено едно общо наказание в размер на единадесет месеца "Лишаване от свобода" при "общ" режим на изтърпяване. Определението на съда има характер на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване.