/ / Thinkstockphotos
Една година „лишаване от свобода“ получи рецидивист, представял се за посредник за наемане на работа във Великобритания. 

Осъдиха условно кредитен инспектор от Гоце Дечев, мамил клиенти

По споразумение между Районна прокуратура-Петрич и защитата на подсъдимия К. Д. му е наложено наказание от една година „лишаване от свобода“ при първоначален строг режим на изтърпяване.

Мъжът публикувал обява в интернет сайт „БГ-хелп“ за набиране на желаещи за работа в Кралство Великобритания, въпреки че нямал право да осъществява подобна посредническа дейност. Той не бил регистриран в Агенцията по заетостта като посредник на съответен договор, нито имал съответните документи за извършване на този вид услуги.

От 02 март 2016 г. до 07 март 2016 г. подсъдимият провел телефонни разговори, представяйки се за посредник между ферма за плодове „A.J & C.I- Snell“ - Кралство Великобритания и Агенция за търсене на работа.

По този начин той поддържал заблуждение у няколко лица, като заявил, че спешно се търсят десет работници за пакетажен цех за плодове и зеленчуци. За подготовка на необходимите документи за работа (трудови договори) и осигуряване на пътуването на две жени до фермата следвало да му бъде преведена сумата от 1100 лева. К. Д. обяснил, че тя представлява такса за посредническата услуга и включва разходи за самолетните билети.

4 години затвор за автокрадец от Благоевград

С паричен превод въпросната сума била предоставена на подсъдимия на посочената от него банкова сметка. В действителност обаче, чрез въвеждане в заблуждение, той целял набавяне на имотна облага за себе си.

В хода на разследването на престъпното деяние К.Д. е задържан в чужбина на основание издадена Европейска заповед за арест и предаден на компетентните органи в България.

Извършеното от К.Д. деяние представлява опасен рецидив, тъй като същият е многократно осъждан.