/ Снимка: Дарик, архив
Четири години „лишаване от свобода“ получи мъж за кражба с взлом от автомобил в Благоевград. На 17 февруари с оглед на местопроизшествие е започнало досъдебно производство във връзка с това, че за времето от около 17:00 часа до 20:00 часа на същия ден от лек автомобил „Пежо“, паркиран на паркомясто в Благоевград, били отнети чужди вещи.

Прокуратурата в Благоевград предаде на съд две сводници

Кражбата станала чрез проникване в колата след счупване на стъклото на задна дясна врата. Сред незаконно отнетите вещи имало служебна карта, визитки, сумата от около десет лева на монети и валута, всичко на обща стойност около 984 лева.

В хода на разследването в качество на обвиняемо лице е бил привлечен мъж, спрямо когото от 22 февруари е била определена мярка за неотклонение„задържане под стража“. Три месеца по-късно досъдебното производство е приключило и е внесен обвинителен акт срещу него в съда от Районна прокуратура.

Арест и обвинение за телефонен измамник, действал в Благоевград

С присъда от 27 юли на Районен съд на подсъдимия мъж е наложено наказание от четири години „лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим на изтърпяване за престъпление, извършено от него при условията на опасен рецидив.