/ iStock/Getty Images
Случаите на коронавирус в област Смолян са общо 444 от началото на пандемията, като 349 от тях вече са излекувани, според информация от Областния оперативен щаб. През миналата седмица са регистрирани 34 положителни проби на пациенти на възраст от 11 месеца до 81 г., а 24 от новите позитивни са настанени в болници. Лекуваният в МБАЛ- Смолян 97-годишен пациент с ковид се подобрява и предстои да бъде изписан през тази седмица, уточняват от болницата.

Активните случаи на заболяването в областта са 83. Сред хоспитализираните са и 3-ма заразени, които са диагностицирани на по-ранен етап, били са на домашно лечение, но състоянието им се е влошило и са насочени към болници. През последната седмица почина пациент с ковид от община Рудозем, който е 12-ият смъртен случай от коронавирус в областта.

Нов случай на бебе заразено с коронавирус в Смолян

По повод предстоящия празник Курбан Байрям, от Областния щаб напомнят на местните жители за възможните рискове за разпространение на инфекцията при струпване на много хора. Препоръките за спазване на противоепидемичните мерки се отправят особено към селата в планинската област, за които има наблюдения, че в по-голяма степен неглижират изискванията в условия на пандемия.

 
БТА