/ iStock/Getty Images
Новите регистрирани лица с COVID-19 в област Смолян през вчерашния ден са 89, на възраст от 17 до 84 г., съобщиха от РЗИ.

Те са от общините: Смолян - 40, Златоград - 25, Мадан - 9, Неделино и Рудозем - по 4, Девин и Чепеларе - по 2, Баните, Доспат и Борино - по 1.

Нови положителни са медицинска сестра и двама санитари от хосписа в Мадан. Общият брой диагностицирани в лечебното заведение са четирима от персонала и осем пациенти, открити при направени бързи антигенни тестове. Трима от пациентите са хоспитализирани в МБАЛ-Мадан, останалите са на лечение и наблюдение в хосписа.

Британският щам на COVID-19 вече и в Смолянско

Издадено е предписание за противоепидемични мерки. Позитивни са един от персонала на учебно заведение в община Мадан и ученик от община Златоград. Хоспитализирани са 14 - единадесет в МБАЛ-Смолян, двама в МБАЛ-Златоград, един в болница в Пловдив.

75 са на домашно лечение и 14-дневна изолация. Епидемиологичните проучвания продължават. Излекуваните лица от коронавирус са 27, дехоспитализиран е един пациент.

Двама мъже, на 73 г. и 70 г. от общините Златоград и Рудозем, с придружаващи сърдечно и хронично бъбречно заболяванe, са починали в МБАЛ-Смолян.