/ iStock/Getty Images
Започва и ваксинирането на участниците в изборния процес
Регистрираните нови случаи на COVID-19 за последните три дни от 26 до 28 февруари в област Смолян са 36, съобщиха от РЗИ.

Лицата са на възраст от 27 до 79 г. от общините: Смолян - 13, Златоград - 10, Доспат и Девин - по 5, Мадан - 2, Борино - 1. Позитивни са двама от персонала на детски заведения в община Смолян, които не са посещавали работа и са карантинирани само контактните в семействата им.

Четиринадесет са хоспитализирани - седем в областната болница, четирима в МБАЛ-Златоград, двама в болницата в Мадан, един в МБАЛ-Девин. 22 са изолирани в дома и се лекуват под наблюдение на личен лекар.

17 нови случая на COVID-19 в Смолянско, почина мъж

Епидемиологичното проучване продължава. За последните три дни от COVID-19 в областта са излекувани 18 и дехоспитализирани четирима пациенти.

За последните три дни в областта са направени 388 ваксинации - 294 с първа и 94 с втора доза. Общият брой извършени ваксинации до момента е 2957. При 468 лица ваксинационният процес е завършен.

Половината от получената вчера ваксина на „АстраЗенека“ днес ще бъде раздадена на общопрактикуващите лекари в областта за ваксиниране на хора попадащи в IV фаза на Националния ваксинационен план. Започва и ваксинирането на участниците в изборния процес.