Взрив и пожар в завод за авточасти край Пазарджик. Двама души са с опасност за живота, предава NOVA.

Те са настанени в Клиниката по изгаряния към УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив.

Тежко е състоянието на двамата ранени работници при пожара в завода край пазарджишкото село Драгор. Те са настанени в Клиниката по изгаряния на УМБАЛ "Свети Георги". Единият е на 53 години, а другият - 37. В момента са в шоково състояние с тежки изгаряния, като по-сериозно пострадал е по-възрастният от двамата работници.

Пожарът е възникнал в резултат на неизправност на машина в леярния цех за изработка на метални части за коли. На място са пристигнали два пожарни автомобила, две линейки и екип на полицията. Огънят е овладян, а щетите са в процес на изясняване.

Преди обед беше направен втори оглед от полицията. Цехът работи на три смени. Нощната смяна е била пусната, а хората, които дойдоха сутринта, бяха притеснени.

„Към момента говорим за типичен пример за трудова злополука, при която са пострадали работници”, заяви говорителят на МВР-Пловдив Мирослав Стоянов.

Преди две седмици, отново при пожар, е пострадал друг работник, който е с изгаряне на крака. С разследването се заема прокуратурата.