/ iStock/Getty Images
Над 330 ученици от асеновградските училища са с COVID сертификати, съобщиха от общината.

На територията на община Асеновград 78 процента от учениците се обучават присъствено. 16 паралелки (от общо 253) провеждат обучение от разстояние в електронна среда. Има и такива, поставени под карантина.

От всички ученици в Асеновградско 335 притежават сертификати, издадени след установено наличие на антитела или поставена ваксина, като броят им прогресивно се увеличава.

Провеждането на тестове за COVID-19 сред учениците в Асеновград до момента протича нормално. Тестването за училищния персонал се извършва два пъти седмично - в понеделник и четвъртък, а за децата само веднъж, в понеделник. Резултатите от 10.01.22 г. сочат, че има четири положителни проби на ученици - по една в ОУ "Христо Ботев", ОУ "Петко Каравелов", ОУ "Панайот Волов" и ПГ "Цар Иван Асен II".

Два са позитивните тестове при педагогическия персонал, както и на един служител от непедагогическия персонал - в СУ "Свети Свети Кирил и Методий". Община Асеновград уверява, че досега не е имало случай на недостиг на тестове.

Относно ковид ситуацията в детските градини на територията на община Асеновград - към момента са карантинирани три групи с общо 70 деца - по една от ДГ "Никола Вапцаров", ДГ "Мир" и ДГ "Надежда". Причина за карантината е установено едно дете с положителна проба, два положителни резултата от тестове на педагогически персонал и един на непедагогически персонал в градините, посочиха от общината.
БТА