/ IStock
Има случаи на коронавирус в социални заведения и старчески домове в областта
Заради натовареността на Спешното отделение в МБАЛ-Пазарджик и болни, или карантинирани лекари, е взето решение медици от другите лечебни заведения да бъдат командировани там. Това съобщи областния управител Стефан Мирев на онлайн брифинг след днешното заседание на местния кризисен щаб.

Мирев съобщи още, че е изпратено писмо до Министерство на здравеопазването за отпускане на средства за PCR лаборатория в Пазарджик.

Областният управител информира, че за последното денонощие заразените в Пазарджишко са 104, броят на оздравелите е 69. Към момента на домашно лечение са 2042 души, а 309 са хоспитализирани, като 21 от тях са на интензивно лечение.

Д-р Хюля Шериф, заместник-директор на РЗИ - Пазарджик, съобщи, че са регистрирани случаи на ковид в социални заведения и старчески домове в региона. Те са в дома за стари хора в Пазарджик, в Центъра за деца и младежи с увреждания в областния град, и в двете бази на Центъра от семеен тип за деца и младежи във Велинград. Заразени са общо 11 души персонал и 10 от потребителите.

На брифинга бе съобщено още, че през последните седем дни от ОДМВР са извършени 634 проверки за спазване на противоепидемичните мерки, съставени са 3 акта за неносене на маски, 504 предупредителни протокола и 4 преписки за неспазване на карантина.
БТА