/ iStock/Getty Images
9 са новите потвърдени нови положителни проби за COVID-19 през последното денонощие в областта, съобщиха от РЗИ-Пазарджик.

Две от пробите са на работници от Вагоноремонтния завод в гр. Септември – мъж на 56 г. от гр. Пазарджик и на 51 г. от с. Семчиново, поставени на домашна изолация.

Две от пробите са на починали лица, мъж на 62 г. от с. Дорково, хоспитализиран в „МБАЛ-Велинград“ и на жена на 64 г. от гр. Пазарджик, хоспитализирана в Първо вътрешно отделение на „МБАЛ-Пазарджик“. РЗИ Пазарджик изказва съболезнования на близките на починалите.

Положителни проби са дали хоспитализирани в „МБАЛ-Пазарджик“: жена на 71 г. от с. Алеко Константиново приета в Инфекциозно отделение; жена на 45 г. от с. Семчиново, приета във Второ вътрешно отделение, преведена в Инфекциозно отделение на лечебното заведение след потвърждаване на положителната проба; жена на 61 г. от гр. Пазарджик приета в Първо вътрешно отделение, отново преведена в Инфекциозно отделение.

Положителна проба е дала жена на 52 г. от с. Грашево, хоспитализирана в „МБАЛ-Велинград“. Последната проба е на мъж на 70 г. от гр. Пещера.