Microsoft пусна аксесоар за следене на физическото състояние
Microsoft пусна аксесоар за следене на физическото състояние / БГНЕС

Майкрософт (Microsoft) пусна устройство за носене на ръка, наречено Майкрософт бенд (Microsoft Band), което може да следи здравословното състояние и съня на собственика си, съобщиха Ройтерс и Би Би Си.

Това е дебютът на софтуерния гигант на пазара на технологиите аксесоари.

Устройството е гривна с 10 сензора за следене на пулса, измерване на изгорените калории, стреса, качеството на съня и дори въздействието при излагане на слънцето, посочва Майкрософт в блога си. То може да работи два дни с едно зареждане.

Компанията уточни, че Майкрософт бенд ще се продава в САЩ в ограничени количества от днес на цена 199 долара.

Би Би Си отбелязва, че тази цена новият продукт на Майкрософт ще се продава в онлайн магазина на компанията. Епъл (Apple) представи "учен часовник" на 9-ти септември, който също ще следи здравословното състояние на собственика си, като продажбите му ще започнат в началото на 2015 година. Цената на Епъл уоч (Apple Watch) ще бъде 349 долара. Самсунг електроникс (Samsung Electronics) представи своя смартуоч Галакси гиър (Galaxy Gear) през септември 2013 година.

Майкрософт пусна също така здравно приложение, наречено Майкрософт хелт (Microsoft Health), което включва "облачна" услуга за потребителите, с която да съхраняват и събират данните за здравословното си състояние и физическата си форма. Приложението ще събира данни от гривната и ще работи с със смартфоните айФон, с устройствата, ползващи операционната система Андроид ( Android), както и със собствените мобилни телефони на компанията Уиндоус фоун (Windows Phone), отбелязва Ройтерс.

Източник: БТА