/ Jump bg
Jump.BG е изцяло българска хостинг компания, която устоява на предизвикателствата на времето вече над 13 години и поддържа устойчив растеж и развитие. „Ключът към успеха ни е в това - да подхождаме като към партньор с всяка компания, която ни се доверява, като ни поверява своето онлайн присъствие, което за нас е изключителна отговорност!“

Защо решихте да подкрепите eCommerce Academy Awards?

Подкрепата, подадената ръка и партньорството са сред нашите ценности. Подкрепяйки eCommerce Academy Awards, ние подкрепяме и тези представители на дребния- и средния бизнес, които носят импулса и дръзновението да застанат на пистата до своите конкуренти, да се преборят за своето място в сегмента си и да имат смелостта да приемат и критика, защото тя е градивна. Такъв тип конкурси дават на бизнеса много - и коректив, и know how, и тласък напред! За нас е призвание и удоволствие да сме част от събитието и да го подкрепим.

Добрият онлайн магазин е този, който …

Добрият онлайн магазин е този, в който потребителите се връщат с удоволствие, защото се чувстват комфортно и уютно, и е изградено доверие. Все по-голямо значение имат потребителското изживяване и неговата персонализация, за което изкуственият интелект дава голям тласък.

С развитието на технологиите в дигиталния свят, информационният шум става все по-силен и все повече имаме нужда да взимаме решенията с лекота, без излишно когнитивно натоварване. Затова е важно и да се постигне баланс - да разполагаме с достатъчно информация за продукта, но тя да е поднесена без да ни товари и с лекота да изминем пътеката до взимаме на правилното решение. Фактор, който не бива да се подценява е и достъпността, т.нар. eAccesibility - достъпността на магазина за хора със специфични потребности - хора със зрителни нарушения, с дефицит на внимание, епилепсия, дислексия и др., но тук все още има да се извърви дълъг път.

Jump bg
Jump bg

Защо е важно онлайн магазинът ни да е със светкавично бързо зареждане и как това помага за повишаването на продажбите?

Търпението е добродетел, но не и в този случай, тъй като светкавично бързото зареждане е фактор за конкурентоспособност. В дигиталния свят всичко е на един клик разстояние и всяко забавяне в зареждането на сайта, отдалечава клиента от решението за покупка, създава недоверие и дискомфорт. С една дума - дразни!

По тази причина ние сме избрали най-доброто за нашите партньори - светкавично бързо зареждане с LiteSpeed уеб сървър. Той е с вградено кеширане и 100% интеграция с WordPress, което е в плюс, ако магазинът е базиран на тази CMS платформа с WooCommerce.

Вече предлагаме и WordPress поддръжка, за да могат тези, които ни се доверяват като хостинг партньор, да са фокусирани върху своите бизнес цели, докато ние се грижим за уебсайта на заден фон, в т.ч. за обновяване на плъгини и ядрото, настройка на кеширащ плъгин, оптимизиране на скорост, мониторинг, съдействие при грешки и в критични ситуации и др.



Какво очаквате да научите от конкурса?

Всяко предизвикателство е възможност - надяваме се да видим интересни и новаторски подходи за поднасяне на информация, изграждане на взаимоотношения и доверие с клиентите. Ние се учим всеки ден и от всеки можем да добавим стойност към услугите, които предлагаме на нашите клиенти.

Какво очаквате да се промени в електронната търговия в следващите години?

На първо място - по-дълбоко персонализиране на потребителско изживяване, а това става все по-достъпно с навлизането на изкуствения интелект. Интерфейсът на сайта да следва конкретните нужди на потребителя и информацията да се поднася по начин, по който той би желал, което би довело и до по-ниско когнитивно натоварване по пътя на вземане на решение.

В т.ч. и достъпността - т.нар. eAccesibility - за хора със зрителни увреждания, страдащи от епилепсия, с дефицит на внимание, с дислексия и др.

Какво още може да ни кажете за Jump.bg?

За да бъдем безупречни, не правим компромис и не пестим ресурси - използваме LiteSpeed уеб сървър, осигуряване ежедневен бекъп, денонощна поддръжка 24/7 и 360° защита с CageFS, оптимизирани ModSec правила, Imunify360, DDoS защита на цялата ни мрежа и редица други екстри.

Дейта центърът, в който е разположено нашето оборудване в София, е Equinix, от клас Tier 3+ (напълно неутрален), с осигурено резервно електрозахранване. Свързаността и интернет капацитетите са подсигурени от най-големите доставчици в Европа и света. Трасетата са напълно независими, с директна връзка към всички backbone точки, както в България, така и в Европа, Северна Америка и Азия. Той е в мрежа от над 200 взаимосвързани центъра за данни в 55 различни метрополиса на 5 континента, с гаранция за непрекъсната работа от 99,999%, а също и директна свързаност със световните доставчици на облачни услуги, като Google Cloud, Amazon Web Services и IBM Cloud и др.

Локациите, в които поддържаме споделен хостинг, са: България, Великобритания, Франция и Германия.

Освен споделен хостинг, предлагаме и WordPress хостинг, WordPress поддръжка, хостинг за онлайн магазини, VPS хостинг, менажирани виртуални сървъри, наети сървъри, домейни, SSL сертификати и др.

Предлагаме безплатна професионална миграция за всеки, който желае да премести сайта си при нас, като осигуряване и компенсация - добавяме към плана толкова месеци, колкото остават по договор към текущия хостинг доставчик.



Всеки онлайн проект заслужава премиум хостинг услуги на конкурентни цени от Jump.BG. Jump.bg e част от eCommerce Academy Awards 2023 – Конкурсът на електронните търговци в България. Повече за наградите и как да се включите можете да видите тук: https://awards.ecommercebg.com/.