Office 1 е лидер в сферата на офис продуктите в България с над 24-годишна история.

Защо решихте да подкрепите тазгодишното издание на eCommerce Academy Awards?

Като основен спонсор на конкурса и дългогодишен партньор на eCommerce Academy, ние твърдо подкрепяме всяка активност, която те организират. На първо място, имаме обща визия за бъдещето на онлайн бизнеса в България и на Балканите, и целеустремено вървим рамо до рамо с Никола Илчев и неговия екип по този път. Нашата цел е да подпомогнем онлайн търговците, да ги улесним и мотивираме да стават все по-добри и големи. На второ място, за нас винаги е интересно и полезно да се запознаем и да разговаряме с представители на eCommerce организации и да разменяме опит и идеи. Вярваме, че eCommerce Academy Awards ще бъде впечатляващо събитие и дори още по-вълнуващо от миналогодишното!

Добрият онлайн магазин е този, който …

Добрият онлайн магазин е този, който цени на първо място своя екип. Дигитализацията на бизнеса не означава, че най-важният му актив не си остават именно хората – с техните идеи, знания, опит и мечти. От изключително значение за успешната онлайн търговия е и оптимизацията на времето и ресурсите, която повишава производителността и съответно резултатите.

Каква е тайната на успешното развитие на онлайн магазин?

Ние от Office 1 твърдо вярваме, че тайната на успешното развитие – не само онлайн, а като цяло – е това мениджмънтът да преценява в какво и как да инвестира „умно“ и да аутсорства дейностите, които не са част от неговия основен бизнес, като например складовото и логистично стопанство. Занимавайки се с фулфилмънт услуга освен с бизнеса с офис продукти, в който сме лидер, ние добре знаем ползите от това един търговец да се концентрира върху онези дейности, в които е истински добър и опитен и които му носят реални печалби. Аутсорсването на определени услуги при онлайн търговията е от ключово значение за спестяването на ценно време, което може да се инвестира в основния бизнес.

Какво различно очаквате да видите тази година в конкурса?

Очакваме да видим още повече целеустремени, вдъхновени и мотивирани търговци, развиващи онлайн бизнеса в България.

Какво очаквате да се промени в електронната търговия в следващите години?

Прогнозите са електронната търговия да продължава да расте с все по-големи темпове. Тенденцията е да се увеличава използването на мобилни устройства за сметка на компютри. Вярваме, че качеството на продуктите и услугите ще става все по-важно за потребителите и те ще очакват клиентско изживяване на изключително високо ниво. В следващите години неминуемо логистиката ще се превръща във все по-ключов фактор в онлайн търговията – очакванията на клиентите за бърза и качествена доставка ще се повишават, което ще бъде изцяло в полза на фирмите с добре организирана и функционираща схема за складиране и доставки.

Office 1
Office 1

Office 1 e част от eCommerce Academy Awards 2023 – Конкурсът на електронните търговци в България. Повече за наградите и как да се включите можете да видите тук: https://awards.ecommercebg.com/.