Жена камикадзе взриви автобус във Волгоград, жертвите са 6
Жена камикадзе взриви автобус във Волгоград, жертвите са 6 / БГНЕС

Най-малко шест души са убити при взрив в автобус в руския град Волгоград. Според ИТАР-ТАСС бомбата в автобуса е взривила жена камикадзе, която е сред жертвите на атентата.

Наида Асиялова действително ще се окаже атентаторката от Волгоград, самовзривила се в автобус с 40 пътници по-рано днес, заяви Владимир Маркин, говорителят на Следствения комитет на Руската федерация. Той поясни, че по предварителни данни 30-годишната жена се качила в автобуса на една от спирките и веднага след това отекнал взривът.

Смята се, че Надя Афиялова е съпруга на Дмитрий Соколов, член на така наречената Махачкалинска престъпна група. Соколов и Надя са учили заедно в московско висше учебно заведение. Там Надя е вербувала Дмитрий. Той е изоставил всичко и е заминал в Дагестан, за да се присъедини към терористите. Засега официално самоличността на терористката от Волгоград не е установена, отбелязва БТА.

Сред ранените в атентата 32-ма души има и дете на годинка и осем месеца. Руските власти обявиха, че ще отпуснат материална помощ за близките на убитите и за ранените.

Във Волгоград е въведен специален режим, за да предотвратят евентуални други нападения. На мястото на взрива, станал в 14,05 часа местно време, работят екипи на Федералната служба за сигурност и оперативно-следствена група, а експлозията се разглежда от властите като убийство.