Неочаквана критика отправи Володимир Зеленски към кмета на Киев Виталий Кличко. Украинският президент, който обикновено хвали представителите на властите, този път заяви, че Кличко не се е справил добре със задачата по разкриването на подслони за хората, останали на тъмно и студено заради руските атаки, съобщи БНТ.

Във вечерното си обръщение Зеленски намекна, че Кличко и служителите му не оказват достатъчна помощ. Президентът на Украйна разкритикува и тези, които по думите му са лъгали в официалните си доклади, без обаче да даде подробности.

Зеленски: Европа трябва да остане единна срещу войната на Русия

До момента са разкрити повече от 4 хиляди специални подслона, където хората могат да получат достъп до вода, отопление, интернет и връзка за мобилен телефон.

"За съжаление, не навсякъде местните власти се справят добре. В частност, в Киев има много оплаквания. Моля обърнете внимание - жителите на Киев се нуждаят от повече подкрепа. Тази вечер 600 хиляди потребители са изключени от мрежата. Много граждани са без електричество за 20 и дори 30 часа. Очакваме качествена работа от екипа на кметството", заяви украинският президент Володимир Зеленски.
БНТ