Скот Морисън
Скот Морисън / БГНЕС
Предизборната кампания в Австралия взе бурен обрат - демонстрантка се опита да счупи яйце в главата на премиера консерватор Скот Морисън, чийто кабинет приключва мандата си, предаде Франс прес.

Австралийските телевизии непрекъснато въртят кадри, показващи как жената хвърля доста отблизо яйцето по Морисън и то сякаш отскача от главата на министър-председателя, присъствал на проява, организирана от женско сдружение в щата Нов Южен Уелс.
Нападателката бе отведена от бодигардове на премиера. 

Срещу 24-годишната жена е повдигнато обвинение за нападението срещу премиера и за притежаване на наркотици, тъй като след задържането й у нея е намерен канабис, предаде Ройтерс. 

Полицията, която първоначално съобщи, че жената е на 25 години, заяви, че тя е арестувана, но не разкри самоличността й и детайли за мотивите на атаката. „

Непосредствено след инцидента нападателката заяви пред журналисти, че действията й "говорят сами за себе си" и, според репортер, е споменала остров Манус в Папуа Нова Гвинея, където Австралия задържа бежанци. Впоследствие жената бе пусната под гаранция и й бе наредено да се яви в съда на 27 май.

Австралийският премиер междувременно използва случая, за да разкритикува своите противници, предаде Франс прес.

"Ще се опълчим срещу хулиганите - и срещу онези подли активисти, които не зачитат никого, и срещу профсъюзните активисти, които газят малките предприятия и трудещите се в тях по работните им места", написа той в Туитър.
БТА