Закриват вестник в Ирландия, публикувал голата Кейт
Закриват вестник в Ирландия, публикувал голата Кейт / снимка: Reuters
Закриват вестник в Ирландия, публикувал "голата Кейт"
56565
Закриват вестник в Ирландия, публикувал "голата Кейт"
  • Закриват вестник в Ирландия, публикувал "голата Кейт"

Ирландският вестник „Дейли Стар” може да бъде закрит след като публикува голите снимки на херцогиня Катрин, съпруга на британския принц Уилям. Ричард Дезмънд, един от основните акционери на ирландския таблоид, реагира гневно на решението на главния редактор Майкъл О’Кейн и обеща, че ще вземе „незабавни мерки”, за да закрие изданието. Уебсайтът на „Ирландския Дейли Стар” не беше активен през уикенда, нито по-рано днес.

Повече от 100 служители на ирландския „Дейли Стар” може да се окажат безработни след решението на редактора Майкъл О’Кейн да публикува 13 голи снимки на херцогинята Кейт. Още преди публикацията им в Ирландия вече беше известно, че британското кралско семейство обмисля дали да съди френското издание „Клоусър”, което вече ги беше публикувало. Заплахите се превърнаха в реалност, а британските издания на „Клоусър” и на „Дейли Стар” се обявиха твърдо против публикацията на кадрите.

От ирландският съюз на журналистите, обаче, обвиниха собственика Ричард Дезмънд в двоен стандарт като посочиха, че той е собственик на порнографски телевизионен канал. Според шефа на съюза Шеймъс Дули единствената цел на Дезмънд е да поласкае властите във Великобритания. Редакторът на ирландския „Дейли Стар” О’Кейн защити решението си да публикува снимките.

„Шокиран съм от наивността на Кейт Мидълтън. Тя много добре знае, че е една от най-известните и най-фотографирани жени в света. Как може така да се оголи на открито място без да предполага, че всеки би се интересувал от това?:, заяви той.

Снимките са заснети в началото на септември докато Кейт и Уилям са били на почивка в шато в Южна Франция. Фотографът, който е ползвал мощен телефото обектив, ги е заснел от обществен път, намиращ се на около километър разстояние от имението, като между него и кралската двойка е имало долина, обрасла с храсти и дървета.

Херцозите на Кеймбридж в момента са на посещение в Югоизточна Азия, като все още не са направили публично изказване по темата.