Русия винаги е отговаряла на въвеждането на незаконни санкции от страна на САЩ, предупреди говорителката на руското външно министерство Мария Захарова в отговор на информацията, че Вашингтон подготвя нов пакет от санкции заради ситуацията с руския опозиционер Алексей Навални, предаде ТАСС.

"От Вашингтон идват съобщения за подготвяне на нов пакет от санкции срещу нашата страна. "Северен поток-2" според местните чиновници се свързва с Навални", отбеляза Захарова в своя канал в Телеграм. Тя припомни, че "след незаконни действия на САЩ винаги е следвал наш закономерен отговор".

САЩ подготвят нови санкции срещу Русия заради Навални

"Странно, че някои във Вашингтон толкова харесват бягането с препятствия в кръг", добави говорителката на руското външно министерство.

"Що се отнася до обвързването на икономически проект, участници в който са частни оператори и независими държави, с Навални, то американските идеолози се изобличиха сами: целият хаос около мнимото отравяне им е нужен като инструмент за решаването на проблема за собствената неконкурентоспособност", подчерта Захарова.

По-рано днес Джейк Съливан, съветник по националната сигурност на президента на САЩ Джо Байдън, заяви, че Вашингтон подготвя нови санкции срещу Русия заради ситуацията с Навални. Освен това американските власти ще продължат да въвеждат санкции срещу руските компании, участващи в строителството на газопровода "Северен поток-2", добави той.
БТА