/ IStock
Турските сили за подводна отбрана взривиха повече от 20 артилерийски снаряда на турското черноморско крайбрежие, след като бяха открити в морето близо до истнабулски плаж, съобщи Анадолската агенция.

Ловецът „Цибър“ унищожи морска мина в Черно море

Контролираният взрив е бил извършен на временно затворения плаж Софулар в истанбулския квартал Силе, съобщи тя. Телевизионни кадри показаха, че взривът е станал само на няколко метра от плажа в морето, като във въздуха се е появил дим.

Най-малко 28 невзривени артилерийски снаряда са били открити в неделя от турски военни водолазни екипи, след като мъж е сигнализирал за подозрителни метални предмети, съобщиха на 31 юли от кабинета на истанбулския губернатор, съобщи „Катимерини“.
 
Осем снаряда са били извадени на брега по нареждане на прокуратурата, за да бъдат идентифицирани и унищожени, се казва още в съобщението.

Военноморските сили унищожиха плаваща мина (СНИМКИ)

Разследванията на подводните сили за отбрана потвърдиха, че предметите са неексплодирали артилерийски снаряди, съобщиха от губернаторството на Истанбул. Тя не даде публично обяснение за произхода им.
БГНЕС