Взрив разтърси колумбийската столица, най-малко двама загинаха
Взрив разтърси колумбийската столица, най-малко двама загинаха / снимка: sхc.hu

Поне двама души бяха убити, а други 20 – ранени, при експлозия на бомба в северното предградие на колумбийската столица Богота, предадоха агенциите. Взривът разтърси предградието Ла Кабрера около 4.00 часа българско време, като причини разрушения в радиус от 100 метра.

Първият етаж на двуетажна сграда се е срутил, погребвайки коли под останките. Свидетелите смятат, че колите са били празни. Представителят на градските власти Клара Лопес призова за спокойствие, като подчерта, че властите вече са на място и разследват инцидента.

Предишният ден прокуратурата на страната разпореди ареста на 14 войници от групата за борба с отвличанията на нефто-произвеждащата област Казанаре. Те са обвинени в отвличането и убийството на Густаво и Йефер Мора и Уилиам Мартинес, на възраст от 15 до 20 години. След екзекуцията, тримата са били преоблечени в униформи и представени за бунтовници. Разследват се 1375 подобни случая, в които цивилни са екзекутирани, за да се увеличи официалния брой на унищожените бунтовници, което често води до повишение или отпуска за отчелите победата войници. Обвинени са около 1000 колумбийски войници.