Възпалено коляно прати Берлускони в болница
Възпалено коляно прати Берлускони в болница / снимка: БГНЕС

Силвио Берлускони беше приет в болница заради болки в коленете, съобщават италианските медии. Това става преди много важна за него седмица, в която съдът трябва да постанови дали той ще бъде поставен под домашен арест или ще трябва да полага общественополезен труд, предаде БГНЕС.

Берлускони страда от възпаление на лявото си коляно и може да бъде изписан скоро, за да се наслади на последните си дни пълна свобода, съобщават медиите и допълват, че бившият премиер е бил приет в болница в Милано.

Съдът в града ще реши на 10 април как 77-годишният милиардер ще трябва да изпълни едногодишната си присъда затвор за данъчни измами, свързани с бизнес сделки. Тя беше произнесена миналата година. Предвид възрастта му Берлускони няма да отиде в затвора, а срокът му под домашен или общественополезен труд може да бъде намален до 10 месеца и половина.

Неговият адвокат поиска той да полага общественополозен труд с неправителствена организация, въпреки че не разкри към коя точно се е насочил. И двата варианта ще ограничат политическата му дейност, тъй като бившият премиер няма да получи право да участва в предизборни кампании, да произнася политически речи и ще трябва да подава специална молба преди да даде интервю.

Паспортът на Берлускони вече беше конфискуван, за да не може да пътува в чужбина. Той няма право да се кандидатира за парламента и не може да участва в избори шест години въз основа на закон, който изключва криминално проявени лица от политиката.