/ iStock/Getty Images
Ваксинацията срещу COVID-19 става задължителна за училищата и университетите в Египет.

Говорителят на египетското правителство Надер Саад заяви, че ваксинацията срещу COVID-19 ще бъде задължителна за всички над 18 години, които са част от образователния процес. В телефонно интервю за телевизия "Ал Хаях" той обясни, че това включва учениците, студентите, преподавателите и служителите както в държавните, така и в частните и международните учебни заведения.

Ваксинацията срещу COVID-19 става задължителна за държавните служители в Египет

Предстои да се вземе решение какъв да е подходът към тези, които откажат да се имунизират.

Саад припомни, че задължителна ваксинация вече беше въведена за заетите в туристическия сектор в курортите на Червено море и в Южен Синай и това оказва положително въздействие за завръщането на чуждестранните посетители в страната.

Египет произведе първите 300 000 ваксини Sinovac

Министърът на здравеопазването Хала Зайед каза наскоро, че пунктовете за ваксинация в университетските болници, които са предназначени за здравните работници, ще започнат да имунизират и академичния състав и студентите. Наред с това всеки институт и изследователски център ще разкрие собствена ваксинационна клиника, като необходимите медицински специалисти ще бъдат осигурени от здравното министерство.

Египетските власти обявиха намерението си да направят ваксинацията срещу коронавируса задължителна и за работещите в правителствените институции.
БТА