В Сърбия са задържани въоръжени терористи с фалшиви български паспорти
В Сърбия са задържани въоръжени терористи с фалшиви български паспорти / Thinkstock/Getty Images

Сръбските специални части са задържали четирима мъже, които са се опитвали с кола да преминат на територията на Унгария. От тях са иззети фалшиви български паспорти и оръжие - пет пистолета, автомати, пушка , оптически мерник и патрони, които са били предназначени за ислямистки групировки в Европа, предаде Senica.ru, цитиран от Агенция "Фокус".

Четирима задържани в Турция по подозрения в подготовка на атентати

Задържаните са сръбският гражданин Душан Д. на 31 години, 35-годишният Драган Т. от Босна и Херцеговина, 42-годишният Абдул Хамеди от Ирак и Кан Мухамед от Сирия на 44 години. Все още не се знае защо терористите са използвали именно български паспорти и как точно са се снабдили с тях. По-рано се появи информация, че и преди в Европа е имало задържани джихадисти с фалшиви български паспорти. По непотвърдени данни готов фалшив паспорт може да се купи за 300 евро.

Трима арестувани при антитерористична операция в Германия

От сръбското министерство на отбраната съобщиха, че за последните две седмици има рязко увеличаване на потока нелегални мигранти от територията на България към Сърбия, в това число и на джихадисти. Прес-секретарят на министерството Йован Кривокапич заяви, че само за последния ден сръбските власти са успели да задържат 50 мигранти.