В САЩ по погрешка изпратиха повиквателни на починали военни
В САЩ по погрешка изпратиха повиквателни на починали военни / netinfo

Сухопътните сили на САЩ поднесоха извинения на семействата на 275 убити или ранени в бойни действия военнослужещи, на които погрешка са били изпратени писма да се завърнат на активна военна служба, предаде Асошиейтед прес.

Писмата са изпратени малко преди Коледа до над 5100 военнослужещи от сухопътните сили, които неотдавна са се уволнили от служба, в това число на 75 убити и около 200 ранени в бойни действия.

"Представители на отдел "Личен състав" на сухопътните сили се свързват със семействата на тези военнослужещи, за да поднесат лични извинения за погрешното изпращане на писмата", се казва в изявление на сухопътните сили на САЩ.

Не се уточнява как или кога е открита грешката. Обикновено базата данни, която се използва при такава кореспонденция се осъвременява и от нея се изваждат имената на ранени или убити военнослужещи.

"По-ранна версия на списъка е била използвана погрешка за писмата, изпратени през декември", се съобщава в изявлението, в което сухопътните сили на САЩ се извиняват на засегнатите военнослужещи и семействата им и изразяват "съжаление за допуснатото объркване".