/ Gulliver/Getty Images

Индийската полиция е възстановила откраднат часовник, изработен за легендата Диего Марадона. Арестуван е и заподозрян мъж за кражбата, извършена в Дубай.

Фидел Кастро подарил къща на Марадона в Хавана

Уазид Хюсаин е бил задържан в североизточния щат Асам. Откраднатият часовник с марка "Хуболт" е изработен в Швейцария. Арестуваният летял със скъпия аксесоар до Индия след кражбата в Дубай. 37-годишният Хюсаин работел като охранител от 2016-а в базирана в Дубай фирма, където се съхранявали сувенири свързани с аржентинския футболист, добавиха от служителите на реда.

Те допълниха, че единичното издание на часовника, на стойност около 26 500 долара, има снимка на звездата на гърба му и с подписа на легендата и неговия номер 10 на фланелката.

Зашеметяващ Harley Davidson е сред шедьоврите в наследството на Марадона (ВИДЕО)

„Въпреки че има много лимитирани издания на часовници, този конкретно бе изработен за Марадона“, сподели началникът на полицията в Сивасагар Ракеш Рушан за АФП, цитирайки информация, получена от властите в Дубай.

Марадона, считан от мнозина за един от най-великите футболисти в историята, почина на 60-годишна възраст миналия ноември.

БГНЕС