Кубинските лекари спасиха живота на Марадона, а при престоя си на Острова на свободата, легендарният футболист стана много близък приятел на Фидел Кастро
Кубинските лекари спасиха живота на Марадона, а при престоя си на Острова на свободата, легендарният футболист стана много близък приятел на Фидел Кастро / Gulliver/Getty Images
Аржентинският адвокат Маурисио Д'Алесандро заяви, че наследството на покойния футболист и световен шампион Диего Марадона включва и къща в Хавана, съобщи „Марка“.
 

Според Д'Алесандро един от синовете на покойния лидер на Куба Фидел Кастро се обадил на адвоката на Марадона - Матиас Морла, за да му „напомни, че Фидел му е дал къщата“, която е в здравния център „La Pradera“, където е живял и лекуван Диего.
 

„Той му казал, да не забравя, че на тавана на тази къща има много предмети на Марадона“, добави Д'Алесандро, който е законен представител на Морла. Адвокатът подчерта, че вещите, принадлежащи на Марадона, които са там "са добре запазени" и с тях може дори да се направи музей.
 

Сред тях има снимки, писма, послания от световни лидери, и дори стени, декорирани от самия дон Диего. По думите му Марадона обичал да става сутрин и да изписва с аерозол разни съобщения, като например „Фидел, обичам те", добави Д'Алесандро.

Папа Франциск: Марадона беше поет на терена, но и една крехка личност

Подарената от Фидел Кастро къща на дон Диего била непокътната и обитаема, според Д'Алесандро

Зашеметяващ Harley Davidson е сред шедьоврите в наследството на Марадона (ВИДЕО)

Трудно е да се направи точно изчисление на наследството на Марадона, но във всички случаи то надхвърля 75 милиона евро – в пари и в недвижимост в цял свят.

Превод и редакция: DarikNews