Диего Армандо Марадона получи уникални подаръци от неговия беларуски клуб Динамо Брест
Диего Армандо Марадона получи уникални подаръци от неговия беларуски клуб Динамо Брест / getty images
Разпределението на наследството на Диего Марадона има потенциал да стане истинска южноамериканска сапунена опера с много негови потомци, готови да се борят до кръв за парче от завещаното от звездата. А интригата се заплита с всеки изминал ден, когато се появяват нови и нови скъпоценности, притежавани от дон Диего.

Сред тях се откроява един много личен и посветен специално на него подарък – уникален мотоциклет от култовата марка Harley Davidson на името на Марадона „Аз съм Диего“. Той е подарък от беларуския клуб Динамо Брест, чийто почетен президент е самият Диего. Подарен му е през 2019 г., когато Марадона се възстановяваше в клиниката „Оливос“, северно от Буенос Айрес, след претърпяна операция на коляното.

Както припомня "Ас", тогава адвокатът на легендата, видяла какво ли не в живота си, разкрил, че Марадона е останал истински изумен и потресен от жеста. „Диего беше изумен да види снимките“ на мотоциклета, създаден специално с идеята, че ще символизира цялата футболна слава на аржентинеца.
 

Юрий Шиф, отговарящ за проекта за персонализиране на парчето в бутиковия сервиз ShifCustom, обясни тогава, че идеята е била да се създаде нещо, което да показва „как би изглеждал Диего, ако беше мотоциклет, а не футболист“. И резултатът оправда очакванията.

Моделът, Harley Davidson Fat Bob 107, беше напълно трансформиран: височината на мотоциклета беше намалена, всички части бяха ръчно изработени, инсталирани са нова електроника и контроли, а кожената седалка беше поръчана на отделна фирма.



И накрая, превозното средство беше покрито с множество джаджи, подробности и „марадонски“ намигвания.

Числото 10 беше поставено на лично място отпред на мотоциклета, резервоарът за гориво беше боядисан в цветовете на аржентинския флаг, а подписът на футболиста беше отпечатан на ръба на седалката. А черешката на тортата бе гениалното хрумване предното колело да се превърне в „златна топка“, най-голямото предизвикателство в целия труден творчески и технически процес на „Yo soy el Diego“.

"Проучих всичко, което беше известно, както и това, което не бе достатъчно познато ти достъпно. Прочетох биографията и мемоарите за него от различни хора, гледах филми, клипове от мачове, интервюта. Събрах много информация. Можем да кажем, че знам всичко за него", разказа Шиф на презентацията на мотоциклета.

Чисто паричната стойност на този изумителен подарък на Динамо е между 30 000 и 40 000 долара. И въпреки, че е най-специалният и уникален, това не беше единственият подарък, който белоруският клуб направи на Марадона в знак на благодарност за включването на легендата в ръководството – като президент на клуба, а 3 месеца по-късно и като почетен президент на Динамо Брест.

Диего бе удостоен и с пръстен със скъпоценен камък на стойност 300 000 долара, с 0,5% от акциите на клуба и амфибиен джип Overcomer Hunta, който позволява и плаване във водни басейни.

Превод и редакция: DarikNews