Сирени за ракетна тревога отекнаха в Ерусалим и бяха чути няколко експлозии. Това стана минути, след като изтече ултиматумът на управляващата Газа групировка Хамас към Израел да изтегли силите си от две горещи точки на напрежение в града, предаде Ройтерс.

Хамас изстреля ракети към Израел след изтичането на ултиматума (ВИДЕО)

Ракета, изстреляна от ивицата Газа, удари автомобил в южен Израел, един човек е ранен, съобщи израелската армия.

Хамас пое отговорност за ракетно нападение срещу Ерусалим и заяви, че то е в отговор на израелските "престъпления и агресия", предаде Асошиейтед прес.

Стотици еврейски богомолци бяха евакуирани от Стената на плача в Ерусалим след сблъсъците, станали по-рано днес на Храмовия хълм, намиращ се наблизо, и след залпа от ракети, изстрелян от ивицата Газа по посока на Израел, предаде Франс прес, като се позова на местната полиция.

Стотици ранени при сблъсъци между палестинци и полицията в Ерусалим

След сигнал за тревога полицейските сили започнаха да евакуират към по-сигурни места стотици хора, събрали се на Стената на плача, се казва в кратко изявление на полицията.

Министерството на здравеопазването на палестинската територия ивица Газа съобщи, че 9 палестинци са убити при израелски въздушен удар по района, предаде Ройтерс.

Ударът беше нанесен в отговор на изстрелване от Газа на седем палестински ракети, при което една порази кола в израелския град Сдерот и рани един човек.

Здравни представители от Газа казват, че сред деветте жертви има и три деца, допълват световните агенции.
БТА