/ Gulliver/Getty Images
Властите на Бахамските острови обявиха, че до момента жертви на урагана Дориан са станали най-малко 30 души, съобщи по американската телевизия Си Ен Ен премиерът на островната държава Хюбърт Минис.

Той каза още, че местни авиопревозвачи предоставят на някои жители на островите безплатни билети, за да могат да напуснат зоната на бедствието.

Мъж паркира автомобила си в кухнята, за да го спаси от урагана Дориан

Минис съобщи, че от САЩ е пристигнала спасителна група от 60 души и че без чуждестранната помощ жертвите са щели да бъдат много повече.

По последни данни на националния център за наблюдение на ураганите в САЩ, Дориан се намира на около 95 километра южно от американския крайбрежен град Уилмингтън, щата Северна Каролина и се движи в североизточна посока със скорост 4,4 км/час. Максималната скорост на вятъра е повече от 44,7 м/сек.

Опустошителният ураган Дориан (ГАЛЕРИЯ)

Прогнозите предвиждат през днешния ден Дориан да е по крайбрежието на Северна Каролина,съпроводен с бурни ветрове, проливни дъждове и риск от наводнения, предаде Франс прес.

На студенти от Бахамските острови, пострадали от урагана, се предлагат безплатни общежития и обучение в университет в американския щат Вирджиния, предаде Асошиейтед прес.

Опустошение и още жертви след урагана Дориан (СНИМКИ/ВИДЕО)

Хамптън юнивърсити обяви вчера, че студенти от университета на Бахамските острови може да учат безплатно през есенния семестър.

В момента Дориан се движи към Източния бряг на САЩ като ураган от втора категория. Очаква се в следващите дни да започне да губи сила.
БТА