/ iStock/Getty Images
През следващите две години 28 компании от десет държави могат да произведат огромни количества коронавирусна ваксина, заяви УНИЦЕФ, след като потвърди, че ще помогне за управлението на техните доставки и разпространение.

Руската ваксина срещу COVID-19 вече е в болниците

УНИЦЕФ съобщи, че 28 фармацевтични компании са потвърдили, че ще участват в производството на ваксина за Covid-19 през следващите две години, съобщават британски медии.

Производителите обаче посочват, че прогнозите за производството на ваксини през следващите две години до голяма степен ще зависят, наред с други неща, от успеха на клиничните изпитвания, споразуменията за покупка, потвърденото финансиране и опростяването на регулаторните процедури.

САЩ пускат ваксина срещу COVID-19 два дни преди президентските избори?

Ролята на УНИЦЕФ в управлението на доставките и разпространението на ваксини е част от Програмата за развитие на ваксините „Ковакс“, в която в момента участват 76 държави.

В новата си роля по програмата „Ковакс“ УНИЦЕФ участва в закупуването и справедливото разпространение на коронавирусната ваксина. Агенцията на ООН осигурява повече от два милиарда рутинни имунизации всяка година в близо 100 страни по света. 
БГНЕС