Уикилийкс извади лични имейли на главния шпионин на САЩ
Уикилийкс извади лични имейли на главния шпионин на САЩ / netinfo

Уебсайтът Уикилийкс публикува вчера лични имейли на директора на ЦРУ Джон Бренан, след като анонимен хакер съобщи, че е пробил електронната му поща, предадоха световните агенции.

Сред публикуваните документи са въпросник, попълнен от Бренан, когато се е кандидатирал за пост в правителството на Барак Обама, меморандум до Обама за Иран и писмо от сенатор за използването на изтезания при разпити на заподозрени терористи, посочва ДПА. Въпросникът съдържа лична информация за Бренан, отбелязва Асошиейтед прес.

Ученик хакна мейлите на шефа на ЦРУ и министъра на националната сигурност на САЩ

Хакер тийнейджър се обадил във в. "Ню Йорк пост" тази седмица и казал, че е пробил акаунта на Джон Бренан в AOL, както и електронната поща на министъра на вътрешната сигурност Джей Джонсън.

Централното разузнавателно управление осъди пиратската атака в личната електронна поща на директора Джон Бренан, предаде Франс прес. "Няма никакви индикации, че публикуваните досега документи са поверителни", гласи комюнике на ЦРУ. Документите са отпреди Джон Бренан да поеме поста директор на ЦРУ. "Пиратският пробив в пощата на семейство Бренан е злонамерено деяние. Това може да се случи на всекиго и то трябва да бъде осъдено, а не насърчавано", се казва в комюникето, цитирано от ДПА.

Източник: БТА